Dedinský králik >> bgr
nadhlad.sk nadhlad.sk nadhlad.sk
undermenu
bgr Dedinský králik >>
Dedinský králik >>
Zadajte názov receptu alebo suroviny, ktorú chcete vyhľadať. Vyhľadávanie môžete upresniť zvolením požadovanej kategórie.
Dedinský králik >>
Dedinský králik >>
Dedinský králik >>

Copyright ©2007 nadhlad.sk   Všetky práva vyhradené

Domov...suroviny a neviem čo uvariť.
Dedinský králik >>
recepty / Zverina, divina / Dedinský králik
QR kód s odkazom na recept
pre vaše mobilné zariadenie.
QR kód s odkazom na recept pre vaše mobilné zariadenie
Zdieľať vytlačit recept
Dedinský králik >>

Dedinský králik

Dedinský králik >>
recept pridal: AntiBarbie - 23.10.2007
Dedinský králik >>
surovinyDedinský králik >>

1 ks

Dedinský králik >>

králik (pitvaný, v celku)

30 dg

Dedinský králik >>

slanina (akákoľvek, v celku)

3 ks

Dedinský králik >>

cibuľa

Dedinský králik >>

soľ

Dedinský králik >>

paprika mletá červená

Dedinský králik >>

zmes korenín (na králika)

alebo

Dedinský králik >>

korenie biele (mleté)

a

Dedinský králik >>

rasca (drvená)

Dedinský králikDedinský králik >>
hodnotenie: hodnotenie: 4.56/5  4.56 / 5
(hlasov: 9)
Dedinský králik >> postupDedinský králik >>

Môj otec sa narodil v Bratislave, ale vždy ho fascinoval dedinský život. Od detstva som s úžasom sledovala, ako dokázal splynúť s každým regiónom, kam chodieval. Nielenže sa naučil miestne nárečie a zvyky, ale aj kulinárske špecility.

Najnovšie sa, na juhu Slovenska, špecializuje na králičie mäso a tu je jeho recept na pečeného králika:

"Vypitvaného králika musíš dobre umyť. Osoliť zvnútra aj zvonka a vložiť do pekáča s vrchnákom. Nakrájať cibuľu a slaninu na hrubé rezy, obložiť nimi králika zvnútra aj z vonka. Nakoniec okoreniť.

Vyhriať rúru, pekáč zatvoriť, vložiť do rúry a pri cca 150 stupňoch piecť až do úplného zmäknutia. Môže, ale nemusí sa priebežne oblievať šťavou."

Pečený králik je skvelý, jeho mäso je podobné kuraciemu.

Praktické upozornenie: Králik má tvrdé kosti, kuchynské nožnice pri porcovaní nestačia.

    Site by OverLOOK design - načítanie 0.026s Sitemap XML 02.04.2023 11:56