Môj otec sa narodil v Bratislave, ale vždy ho fascinoval dedinský život. Od detstva som s úžasom sledovala, ako dokázal splynúť s každým regiónom, kam chodieval. Nielenže sa naučil miestne nárečie a zvyky, ale aj kulinárske špecility.
Najnovšie sa, na juhu Slovenska, špecializuje na králičie mäso a tu je jeho recept na pečeného králika:
"Vypitvaného králika musíš dobre umyť. Osoliť zvnútra aj zvonka a vložiť do pekáča s vrchnákom. Nakrájať cibuľu a slaninu na hrubé rezy, obložiť nimi králika zvnútra aj z vonka. Nakoniec okoreniť.
Vyhriať rúru, pekáč zatvoriť, vložiť do rúry a pri cca 150 stupňoch piecť až do úplného zmäknutia. Môže, ale nemusí sa priebežne oblievať šťavou."
Pečený králik je skvelý, jeho mäso je podobné kuraciemu.
Praktické upozornenie: Králik má tvrdé kosti, kuchynské nožnice pri porcovaní nestačia.