Keď ste plánovali pripraviť obed z kuracích pŕs, ale zabudli ste kúpiť zemiaky či ryžu, tento recept vás vyvedie z úzkych a nasýti celú rodinu.
Ak máte čas, šošovicu pred varením namočte na 1-2hod. do vody. Ak sa pomáhľate, uvarte ju vo vode s bobkovými listami (do polomäkka) bez predchádzajúceho namáčania. Potom ju odstavte spolu s vodou a odložte bokom.
Medzitým na suchej panvici zľahka opražte plátky mandlí do zlatista a tiež odložte bokom. Cibuľu pokrájajte na tenšie kolieska. Do woku štedro nalejte olivový olej, pridajte cibuľu a cca 1 min. poduste pod pokrievkou. Vmažiariku rozmelnite spolu kari korenie, škoricu, drvenú rascu a trošku soli, pridajte ich k cibuli a opäť duste až do mäkka.
Počas dusenia nakrájajte kuracie prsia na väčšie kúsky, osoľte ich. Potom ich pridajte do woku k cibuli a na prudkom plameni rýchlo osmahnite zo všetkých strán, aby sa mäská na povrchu zatiahli. Okoreňte a za občasného miešania chvíľku poduste, kým mäso nechytí žltkastú farbu.
Potom dierkovanou naberačkou postupne vyberajte uvarenú šošovicu z hrnca a miešením pridávajte ju do woku a všetko spolu duste ešte cca 10 min. Aby sa chute premiešali, vo woku by mal byť dostatok šťavy.
Šošovica je výdatná a preto si toto jedlo nevyžaduje žiadnu ďalšiu prílohu. Podávajte ho teplé, posypané mandľami.