Indické šošovicové kura >> bgr
nadhlad.sk nadhlad.sk nadhlad.sk
undermenu
bgr Indické šošovicové kura >>
Indické šošovicové kura >>
Zadajte názov receptu alebo suroviny, ktorú chcete vyhľadať. Vyhľadávanie môžete upresniť zvolením požadovanej kategórie.
Indické šošovicové kura >>
Indické šošovicové kura >>
Indické šošovicové kura >>

Copyright ©2007 nadhlad.sk   Všetky práva vyhradené

Domov...suroviny a neviem čo uvariť.
Indické šošovicové kura >>
recepty / Kuracie mäso / Indické šošovicové kura
QR kód s odkazom na recept
pre vaše mobilné zariadenie.
QR kód s odkazom na recept pre vaše mobilné zariadenie
Zdieľať pošli na vybrali.sme.sk vytlačit recept
Indické šošovicové kura >>

Indické šošovicové kura

Indické šošovicové kura >>
recept pridal: AntiBarbie - 28.10.2007
Indické šošovicové kura >>
surovinyIndické šošovicové kura >>

300 g

Indické šošovicové kura >>

šošovica (môžete použiť aj viac druhov)

600 g

Indické šošovicové kura >>

kuracie mäso – prsia

6 PL

Indické šošovicové kura >>

olej olivový

2 ks

Indické šošovicové kura >>

cibuľa (veľké)

50 g

Indické šošovicové kura >>

mandle (hoblované)

3 ks

Indické šošovicové kura >>

bobkový list

2 PL

Indické šošovicové kura >>

kari korenie

1 ČL

Indické šošovicové kura >>

škorica mletá

1 ČL

Indické šošovicové kura >>

rasca (drvená)

Indické šošovicové kura >>

čierne korenie mleté

Indické šošovicové kura >>

soľ

Indické šošovicové kura >>

voda

Indické šošovicové kuraIndické šošovicové kura >>
hodnotenie: hodnotenie: 5/5  5 / 5
(hlasov: 9)
Indické šošovicové kura >> postupIndické šošovicové kura >>

Keď ste plánovali pripraviť obed z kuracích pŕs, ale zabudli ste kúpiť zemiaky či ryžu, tento recept vás vyvedie z úzkych a nasýti celú rodinu.

Ak máte čas, šošovicu pred varením namočte na 1-2hod. do vody. Ak sa pomáhľate, uvarte ju vo vode s bobkovými listami (do polomäkka) bez predchádzajúceho namáčania. Potom ju odstavte spolu s vodou a odložte bokom.

Medzitým na suchej panvici zľahka opražte plátky mandlí do zlatista a tiež odložte bokom. Cibuľu pokrájajte na tenšie kolieska. Do woku štedro nalejte olivový olej, pridajte cibuľu a cca 1 min. poduste pod pokrievkou. Vmažiariku rozmelnite spolu kari korenie, škoricu, drvenú rascu a trošku soli, pridajte ich k cibuli a opäť duste až do mäkka.

Počas dusenia nakrájajte kuracie prsia na väčšie kúsky, osoľte ich. Potom ich pridajte do woku k cibuli a na prudkom plameni rýchlo osmahnite zo všetkých strán, aby sa mäská na povrchu zatiahli. Okoreňte a za občasného miešania chvíľku poduste, kým mäso nechytí žltkastú farbu.

Potom dierkovanou naberačkou postupne vyberajte uvarenú šošovicu z hrnca a miešením pridávajte ju do woku a všetko spolu duste ešte cca 10 min. Aby sa chute premiešali, vo woku by mal byť dostatok šťavy.

Šošovica je výdatná a preto si toto jedlo nevyžaduje žiadnu ďalšiu prílohu. Podávajte ho teplé, posypané mandľami. 

Indické šošovicové kura >>
súvisiace recepty:
Voňavé kuracie soté
Zemiačková polievka zo strukovinového vývaru
Indické šošovicové kura >>
pagerank Rank SK Site by OverLOOK design - načítanie 0.041s Sitemap XML 21.09.2017 16:08