Makovec >> bgr
nadhlad.sk nadhlad.sk nadhlad.sk
undermenu
bgr Makovec >>
Makovec >>
Zadajte názov receptu alebo suroviny, ktorú chcete vyhľadať. Vyhľadávanie môžete upresniť zvolením požadovanej kategórie.
Makovec >>
Makovec >>
Makovec >>

Copyright ©2007 nadhlad.sk   Všetky práva vyhradené

Domov...suroviny a neviem čo uvariť.
Makovec >>
recepty / Koláče / Makovec
QR kód s odkazom na recept
pre vaše mobilné zariadenie.
QR kód s odkazom na recept pre vaše mobilné zariadenie
Zdieľať vytlačit recept
Makovec >>

Makovec

Makovec >>
recept pridal: AntiBarbie - 28.10.2007
Makovec >>
surovinyMakovec >>

3 hrnčeky

Makovec >>

mak

3 hrnčeky

Makovec >>

múka polohrubá

2 hrnčeky

Makovec >>

cukor práškový (alebo nerafinovaný, či trstinový)

1 hrnček

Makovec >>

olej

3 ks

Makovec >>

vajce

250 ml

Makovec >>

smotana na šľahanie

1 ks

Makovec >>

kypriaci prášok do pečiva

3 PL

Makovec >>

maslo (alebo iný tuhý tuk na vymastenie formy)

4 PL

Makovec >>

múka hrubá (na vysypanie vymastenej formy)

Makovec >>

cukor práškový (na povrch)

a

Makovec >>

mandle (hoblované na ozdobenie)

alebo

Makovec >>

džem (zo sviežou chuťou)

MakovecMakovec >>
hodnotenie: hodnotenie: 4.7/5  4.7 / 5
(hlasov: 5)
Makovec >> postupMakovec >>

Chválabohu, že nám Európska únia napriek prieťahom ešte nezatrhla slovenské špecialitky, akými sú bryndza, syrové korbáčiky či jedlá s makom... Dokážem si celkom živo predstaviť, že v krajinách, kde je mak zakázaný (pretože z makovíc sa vyrába nemenovaná droga), by sa pri pohľade na tento koláč v hrôze prežehnali. Kolumbijčania i zvyšok sveta, pravdepodobne prichádza o jedinečný chuťový zážitok.

Mak, ktorý použijete nemusí byť zomletý, iba ak by ste chceli koláč zjemniť, môžete polovicu z neho zomlieť. 

Vo väčšej nádobe dobre premiešajte sypké ingriediencie: múku, mak, cukor (môžete použiť aj menšie množstvo) a kypriaci prášok. Pridajte tekuté ingrediencie: šľahačku, olej a vajcia. Všetko poriadne premiešajte.

Rozohrejte rúru na 200 stupňov. Menší, hlbší plech, alebo bábovkovú formu vymastite maslom a vysypte hrubou múkou, aby sa cesto pri pečení neprilepilo. Hotovú zmes rovnomerne rozprestrite na plech alebo do formy. Vložte do rúry a pečte 35-40min.

Po upečení inheď vyklopte z formy, poprášte povrch práškovým cukrom a posypte na sucho opraženými mandľovými hoblinami. 

Ak je koláč na plechu, vyberať ho nemusíte a môžete ho ozdobiť druhým spôsobom. Potrite celý povrch sviežim hustým džemom, napr. rýbezľovým, egrešovým, či pomarančovým... 

    Site by OverLOOK design - načítanie 0.026s Sitemap XML 05.06.2023 12:47