Hladkú múku, maslo, žĺtky, práškový cukor, kypriaci prášok a smotanu spracujeme na vláčne cesto a rozdelíme ho na polovice.
Jednu rozvaľkáme, uložíme do vymasteného, pomúčeného plechu a natrieme nahrubšie džemom (najlepšie kyselkastým, napr. ríbezľovým).
Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme žĺtky, mlieko, pomleté orechy, posupne múku a tuhý sneh zo 4 bielkov.
Cesto vylejeme na natretý plát v plechu a naň uložíme druhú rozvaľkanú časť lineckého cesta.
Koláč popicháme a dáme do stredne vyhriatej rúry upiecť.
Pripravíme si citrónovú polevu z cukru, šťavy z 1 citróna a horúcej vody. Vychladnutý koláč polejeme polevou. Keď poleva stuhne, koláč pokrájame na rovnaké rezy.