Uvedené množstvo je pre 6 ľudí = naplní 2 menšie formy.
Lístkové cesto necháme pri izbovej teplote rozmrznúť. Potom ho prekrojíme na 2 rovnako veľké polovice, ktoré na pomúčenej doske rozvaľkáme na kruh. Cesto uložíme nepomúčenou stranou do menšej a plytšej okrúhlej formy. Vyformujeme ho podľa dna a odstránime zvyšné cesto nad okrajmi. Potom dobre popritláčame cesto na okraj, tak aby ho presahovalo a na dne ho poprepichujeme vidličkou a trošičku osolíme. Rúru rozohrejeme na 210 stupňov a na 5 min. do nej vložíme formu s cestom a pečieme zdola.
Očistíme šalotku a pozdĺžne ju nakrájame. Na panvici rozohrejeme maslo, pridáme šalotku, osolíme ju a pod pokrievkou, za občasného premiešania, ju necháme dusiť cca 20min. Syr Pecorino nakrájame na tenké plátky.
Formu vyberieme z rúry a uložíme na ňu prvú vrstvu podusenej šalotky, ktorú posypeme čiernym korením. Na ňu uložíme vrstvu Pecorina a dáme na 5 min. späť do rúry zapekať zhora. Následne do formy uložíme 2. vrstvu šalotky, okoreníme ju a 2. vrstvu syra. Formu znovu vložíme do rúry a necháme 5 min. zapekať zhora.
V mažiariku popraskáme strúčiky kardamónu, vyberie ich šupky a rozdrvíme jeho jadierka s horčicovými semienkami (príp. ako náhradu použijeme mletý muškátový orech a tymián) a štipkou drvenej rasce. Pridáme čierne korenie, citrónovú trávu a poriadne premiešame. V hlbokej mise zmixujeme kyslú smotanu s vajcami, pridáme trošku soli a pripravené koreniny.
Formu vyberieme z rúry a na povrch rovnomerne nalejeme pripravenú zmes. Nakrájame čerstvú pretržlenovú vňať a ozdobíme ňou vrch. Formu vložíme do rúry, znížime jej teplotu a pri 180 stupňoch zapekáme ešte cca 15min.