Slaný koláč (šalotka a Pecorino) >> bgr
nadhlad.sk nadhlad.sk nadhlad.sk
undermenu
bgr Slaný koláč (šalotka a Pecorino) >>
Slaný koláč (šalotka a Pecorino) >>
Zadajte názov receptu alebo suroviny, ktorú chcete vyhľadať. Vyhľadávanie môžete upresniť zvolením požadovanej kategórie.
Slaný koláč (šalotka a Pecorino) >>
Slaný koláč (šalotka a Pecorino) >>
Slaný koláč (šalotka a Pecorino) >>

Copyright ©2007 nadhlad.sk   Všetky práva vyhradené

Domov...suroviny a neviem čo uvariť.
Slaný koláč (šalotka a Pecorino) >>
recepty / Ostatné bezmäsité jedlá / Slaný koláč (šalotka a Pecorino)
QR kód s odkazom na recept
pre vaše mobilné zariadenie.
QR kód s odkazom na recept pre vaše mobilné zariadenie
Zdieľať vytlačit recept
Slaný koláč (šalotka a Pecorino) >>

Slaný koláč (šalotka a Pecorino)

Slaný koláč (šalotka a Pecorino) >>
recept pridal: AntiBarbie - 03.11.2007
Slaný koláč (šalotka a Pecorino) >>
surovinySlaný koláč (šalotka a Pecorino) >>

400 g

Slaný koláč (šalotka a Pecorino) >>

lístkové cesto (môže byť aj mrazené)

500 g

Slaný koláč (šalotka a Pecorino) >>

cibuľa (šalotka)

150 g

Slaný koláč (šalotka a Pecorino) >>

syr tvrdý (Pecorino alebo Parmezán)

30 g

Slaný koláč (šalotka a Pecorino) >>

maslo

2 ks

Slaný koláč (šalotka a Pecorino) >>

vajce

1 ks

Slaný koláč (šalotka a Pecorino) >>

smotana kyslá (tučnejšia - 16%)

Slaný koláč (šalotka a Pecorino) >>

petržlenová vňať (alebo pažitka - čerstvá)

Slaný koláč (šalotka a Pecorino) >>

soľ

3 ks

Slaný koláč (šalotka a Pecorino) >>

kardamón (strúčiky)

a

Slaný koláč (šalotka a Pecorino) >>

horčicové semienko

alebo

Slaný koláč (šalotka a Pecorino) >>

muškátový orech mletý (náhrada)

a

Slaný koláč (šalotka a Pecorino) >>

tymián (náhrada)

Slaný koláč (šalotka a Pecorino) >>

citrónová tráva mletá

Slaný koláč (šalotka a Pecorino) >>

čierne korenie mleté

Slaný koláč (šalotka a Pecorino) >>

rasca (drvená)

Slaný koláč (šalotka a Pecorino)Slaný koláč (šalotka a Pecorino) >>
hodnotenie: hodnotenie: 4.5/5  4.5 / 5
(hlasov: 5)
Slaný koláč (šalotka a Pecorino) >> postupSlaný koláč (šalotka a Pecorino) >>

Uvedené množstvo je pre 6 ľudí = naplní 2 menšie formy.

Lístkové cesto necháme pri izbovej teplote rozmrznúť. Potom ho prekrojíme na 2 rovnako veľké polovice, ktoré na pomúčenej doske rozvaľkáme na kruh. Cesto uložíme nepomúčenou stranou do menšej a plytšej okrúhlej formy. Vyformujeme ho podľa dna a odstránime zvyšné cesto nad okrajmi. Potom dobre popritláčame cesto na okraj, tak aby ho presahovalo a na dne ho poprepichujeme vidličkou a trošičku osolíme. Rúru rozohrejeme na 210 stupňov a na 5 min. do nej vložíme formu s cestom a pečieme zdola. 

Očistíme šalotku a pozdĺžne ju nakrájame. Na panvici rozohrejeme maslo, pridáme šalotku, osolíme ju a pod pokrievkou, za občasného premiešania, ju necháme dusiť cca 20min. Syr Pecorino nakrájame na tenké plátky.

Formu vyberieme z rúry a uložíme na ňu prvú vrstvu podusenej šalotky, ktorú posypeme čiernym korením. Na ňu uložíme vrstvu Pecorina a dáme na 5 min. späť do rúry zapekať zhora. Následne do formy uložíme 2. vrstvu šalotky, okoreníme ju a 2. vrstvu syra. Formu znovu vložíme do rúry a necháme 5 min. zapekať zhora.

V mažiariku popraskáme strúčiky kardamónu, vyberie ich šupky a rozdrvíme jeho jadierka s horčicovými semienkami (príp. ako náhradu použijeme mletý muškátový orech a tymián) a štipkou drvenej rasce. Pridáme čierne korenie, citrónovú trávu a poriadne premiešame. V hlbokej mise zmixujeme kyslú smotanu s vajcami, pridáme trošku soli a pripravené koreniny.

Formu vyberieme z rúry a na povrch rovnomerne nalejeme pripravenú zmes. Nakrájame čerstvú pretržlenovú vňať a ozdobíme ňou vrch. Formu vložíme do rúry, znížime jej teplotu a pri 180 stupňoch zapekáme ešte cca 15min. 

    Site by OverLOOK design - načítanie 0.029s Sitemap XML 03.06.2023 06:41