Slaný mrežovník (slaninka so zeleninou) >> bgr
nadhlad.sk nadhlad.sk nadhlad.sk
undermenu
bgr Slaný mrežovník (slaninka so zeleninou) >>
Slaný mrežovník (slaninka so zeleninou) >>
Zadajte názov receptu alebo suroviny, ktorú chcete vyhľadať. Vyhľadávanie môžete upresniť zvolením požadovanej kategórie.
Slaný mrežovník (slaninka so zeleninou) >>
Slaný mrežovník (slaninka so zeleninou) >>
Slaný mrežovník (slaninka so zeleninou) >>

Copyright ©2007 nadhlad.sk   Všetky práva vyhradené

Domov...suroviny a neviem čo uvariť.
Slaný mrežovník (slaninka so zeleninou) >>
recepty / Ostatné / Slaný mrežovník (slaninka so zeleninou)
QR kód s odkazom na recept
pre vaše mobilné zariadenie.
QR kód s odkazom na recept pre vaše mobilné zariadenie
Zdieľať vytlačit recept
Slaný mrežovník (slaninka so zeleninou) >>

Slaný mrežovník (slaninka so zeleninou)

Slaný mrežovník (slaninka so zeleninou) >>
recept pridal: AntiBarbie - 03.11.2007
Slaný mrežovník (slaninka so zeleninou) >>
surovinySlaný mrežovník (slaninka so zeleninou) >>

400 g

Slaný mrežovník (slaninka so zeleninou) >>

lístkové cesto (môže byť aj mrazené)

100 g

Slaný mrežovník (slaninka so zeleninou) >>

slanina s mäsom (oravská)

100 g

Slaný mrežovník (slaninka so zeleninou) >>

mrazená zelenina (koreňová)

400 g

Slaný mrežovník (slaninka so zeleninou) >>

kukurica (z konzervy)

2 ks

Slaný mrežovník (slaninka so zeleninou) >>

vajce

1 ks

Slaný mrežovník (slaninka so zeleninou) >>

smotana kyslá (tučnejšia - 16%)

Slaný mrežovník (slaninka so zeleninou) >>

petržlenová vňať (čerstvá)

Slaný mrežovník (slaninka so zeleninou) >>

soľ

Slaný mrežovník (slaninka so zeleninou) >>

čierne korenie mleté

Slaný mrežovník (slaninka so zeleninou) >>

rasca

Slaný mrežovník (slaninka so zeleninou) >>

majoránka

Slaný mrežovník (slaninka so zeleninou)Slaný mrežovník (slaninka so zeleninou) >>
hodnotenie: hodnotenie: 4.33/5  4.33 / 5
(hlasov: 3)
Slaný mrežovník (slaninka so zeleninou) >> postupSlaný mrežovník (slaninka so zeleninou) >>

Množstvo naplní 2 menšie, plytšie, okrúhle formy (priemer 23cm) = nasýti 6 ľudí.

Lístkové cesto prekrojíme na 2 rovnako veľké polovice. Každú z nich rozvaľkáme na pomúčenej doske na kruh. Cesto uložíme nepomúčenou stranou do formy a vyformujeme ho podľa nej. Odstránime zvyšné cesto nad okrajmi a odložíme ho bokom (neskôr vytvorí povrchovú miežku). Potom dobre popritláčame cesto na okraj, tak aby ho presahovalo, na dne ho poprepichujeme vidličkou a trošku osolíme. Rúru rozohrejeme na 210 stupňov a na 5 min. do nej vložíme formu s cestom (zapečieme zdola). 

Oravskú slaninku pozdĺžne nakrájame na tenké pásy, ktoré opražíme na suchej panvici. Veľké kúsky mrazenej zeleniny nakrájeme na menšie.

Formu vyberieme z rúry, posypeme ju prvou časťou kukurice a na ňu poukladáme vrstvu slaninky. Potom naložíme mrazenú zeleninu, ktorú posypeme soľou a čiernym korením. Na zeleninu uložíme druhú vrstvu kukurice a slaninky.

V mažiariku zmiešame drvenú rascu s čiernym korením. V hlbokej mise zmixujeme kyslú smotanu s vajcami, pridáme majoránku, soľ a korenie.

Pripravenú zmes rovnomerne nalejeme na povrch. Nakrájame čerstvú pretržlenovú vňať, posypeme ňou vrch a formu vložíme na 10 min. do rúry (zapekáme z oboch strán).

Formu vyberieme z rúry a na vrch poukladáme zvyšné cesto do tvaru mriežky. Znovu vložíme do rúry, znížime jej teplotu a pri 180 stupňoch ešte cca 15min. zapekáme zhora.

    Site by OverLOOK design - načítanie 0.026s Sitemap XML 03.06.2023 06:34