Množstvo naplní 2 menšie, plytšie, okrúhle formy (priemer 23cm) = nasýti 6 ľudí.
Lístkové cesto prekrojíme na 2 rovnako veľké polovice. Každú z nich rozvaľkáme na pomúčenej doske na kruh. Cesto uložíme nepomúčenou stranou do formy a vyformujeme ho podľa nej. Odstránime zvyšné cesto nad okrajmi a odložíme ho bokom (neskôr vytvorí povrchovú miežku). Potom dobre popritláčame cesto na okraj, tak aby ho presahovalo, na dne ho poprepichujeme vidličkou a trošku osolíme. Rúru rozohrejeme na 210 stupňov a na 5 min. do nej vložíme formu s cestom (zapečieme zdola).
Oravskú slaninku pozdĺžne nakrájame na tenké pásy, ktoré opražíme na suchej panvici. Veľké kúsky mrazenej zeleniny nakrájeme na menšie.
Formu vyberieme z rúry, posypeme ju prvou časťou kukurice a na ňu poukladáme vrstvu slaninky. Potom naložíme mrazenú zeleninu, ktorú posypeme soľou a čiernym korením. Na zeleninu uložíme druhú vrstvu kukurice a slaninky.
V mažiariku zmiešame drvenú rascu s čiernym korením. V hlbokej mise zmixujeme kyslú smotanu s vajcami, pridáme majoránku, soľ a korenie.
Pripravenú zmes rovnomerne nalejeme na povrch. Nakrájame čerstvú pretržlenovú vňať, posypeme ňou vrch a formu vložíme na 10 min. do rúry (zapekáme z oboch strán).
Formu vyberieme z rúry a na vrch poukladáme zvyšné cesto do tvaru mriežky. Znovu vložíme do rúry, znížime jej teplotu a pri 180 stupňoch ešte cca 15min. zapekáme zhora.