Indický recept na zdravé, diétne a veľmi exotické jedlo.
Zázvor ošúpeme a nastrúhame najemno na malom strúhadle. Pretlačíme cesnakové strúčiky. Citrón umyjeme, osušíme na nastrúhame jeho kôru. Mätu najemno nakrájame.
V mažiariku rozdrvíme 1 klinček, horčicové semienka, drvenú rascu a spojíme s citrónovou trávou.
Do misy vylejeme 2 jogurty (ak chcete kura viac šťavnaté, použite 1 tučný a 1 odtučnený) a primiešame Zázvor, cesnak, mätu, citrónovú kôru, drvené koreniny, škoricu a šafrán, ktorý jogurtu dodá krásnu žltú farbu.
Kuracie mäso nakrájame na menšie kocky, vložíme do pripravenej jogurtovej zmesi a necháme ho 1-2 hod. marinovať.
Potom nakrájame cibuľu najemno a podusíme na rozpálenom oleji a osolíme. Pridáme kura aj s marinádou a za občasného miešania dusíme 25 min.
Servírujeme s ryžou (napr. naturálnou na cibuli s kari korením).