Vypitvaného králika dobre umyjeme a naporcujeme jeho hornú časť: krk, predné labky, hrudný kôš a tzv. plachničky.
Cibuľu nakrájame nadrobno, osolíme a podusíme v hrnci na oleji do úplného zmäknutia. Potom do hrnca vložíme kúsky mäsa a podusíme pod pokrievkou, aby sa zo všetkých strán na povrchu zatiahlo. Potom pridáme rascu, čierne korenie, červenú papriku, premiešame a chvíľku podusíme. Následne pridáme Dijonskú horčicu, zamiešame a krátko podusíme.
Všetko zalejeme 4dl teplej vody a pod pokrievkou necháme dusiť (za občasného miešania) 1 až 1 a 1/2 hodiny na najnižšom stupni.
Halušky:
Medzitým si z múky, soli, vajca a vody pripravíme halušky, ktoré nahádžeme do vriacej vody a uvaríme. Môžete však použiť aj halušky z prášku, skvelé sú napr. zo zemiakového cesta.
Tip:
Keď je mäsko mäkké a vytvorilo hustú omáčku, môžeme do nej pridať smotanu a z paprikáša urobiť perkelt.
PS: Bady paprikáš príliš neľúbi, tento ochutnal a bol nadšený. Tvrdil, že je bol najlepší aký kedy jedol. Králičí paprikáš je podľa neho oveľa delikátnejší než ten kurací.
králik na smotane, perkelt, perkelt z králika králik na smotane, perkelt, perkelt z králika