Boloňské cestoviny z klobásy >> bgr
nadhlad.sk nadhlad.sk nadhlad.sk
undermenu
bgr Boloňské cestoviny z klobásy >>
Boloňské cestoviny z klobásy >>
Zadajte názov receptu alebo suroviny, ktorú chcete vyhľadať. Vyhľadávanie môžete upresniť zvolením požadovanej kategórie.
Boloňské cestoviny z klobásy >>
Boloňské cestoviny z klobásy >>
Boloňské cestoviny z klobásy >>

Copyright ©2007 nadhlad.sk   Všetky práva vyhradené

Domov...suroviny a neviem čo uvariť.
Boloňské cestoviny z klobásy >>
recepty / Cestoviny / Boloňské cestoviny z klobásy
QR kód s odkazom na recept
pre vaše mobilné zariadenie.
QR kód s odkazom na recept pre vaše mobilné zariadenie
Zdieľať pošli na vybrali.sme.sk vytlačit recept
Boloňské cestoviny z klobásy >>

Boloňské cestoviny z klobásy

Boloňské cestoviny z klobásy >>
recept pridal: Bady - 25.11.2007
Boloňské cestoviny z klobásy >>
surovinyBoloňské cestoviny z klobásy >>

300 g

Boloňské cestoviny z klobásy >>

cestoviny (napr. maxi Lumaconi - veľké kolienka)

1 ks

Boloňské cestoviny z klobásy >>

klobása (domáca - úplne čerstvá)

1 ks

Boloňské cestoviny z klobásy >>

kukurica (malá konzerva)

1 ks

Boloňské cestoviny z klobásy >>

paradajkový pretlak (najmenšia konzerva)

100 g

Boloňské cestoviny z klobásy >>

syr tvrdý (na strúhanie)

Boloňské cestoviny z klobásy >>

bazalka (stačí sušená)

2 PL

Boloňské cestoviny z klobásy >>

olej

1 dl

Boloňské cestoviny z klobásy >>

voda

Boloňské cestoviny z klobásyBoloňské cestoviny z klobásy >>
hodnotenie: hodnotenie: 4.5/5  4.5 / 5
(hlasov: 9)
Boloňské cestoviny z klobásy >> postupBoloňské cestoviny z klobásy >>

Pre 2 osoby:

Do osolenej vody daj variť cestoviny, Var ich do štádia ´al dente´ ako vravia taliani, to znamená ´na zub´, teda nesmú byť úplne mäkké, ale mierne tvrdkavé. 

Tradičná Boloňská zmes sa skladá z mletého mäsa, korenín, cesnaku a bazalky. Keďže mletému mäsu zo supermarketov sa dá čím ďalej tým menej veriť, použijem domácu neúdenú klobásu, ktorá má rovnaký základ.

V hlbokej panvici rozohrejem olej a vytlačím tam klobásu z črievka. Nechám to posmažiť asi 7 min. Aby zmes nebola chuťovo ani farebne jednotvárna, pridám kukuricu, ktorú mám veľmi rád. Potom zmes spojím paradajkovým pretlakom a posypem bazalkou. Na záver pridám asi 1 dl vody a nechám prevrieť, čím sa chute navzájom previažu.

Najskôr naložím na tanier dobre zcedené cestoviny a prelejem ich touto náhrerne červenou Boloňskou masou. Na vrch si môžete nastrúhať syr, podľa toho či vám viac chutí tvrdý Eidam, alebo aromatický Parmezán.

Naposledy som si nedal žiaden syr, ale obvykle si tieto cestoviny vychutnávam jemne poprášené Parmezánom.

Boloňské cestoviny z klobásy >>
súvisiace recepty:
Boloňské špagety
Boloňské cestoviny z klobásy >>
pagerank Rank SK Site by OverLOOK design - načítanie 0.037s Sitemap XML 29.06.2017 11:04