Bagetu narežeme na väčšie kúsky. Dáme na plech vystlatý alobalom, ktorý najprv potrieme olivovým olejom. Bagetu osolíme a celý plech potrasieme, aby olej a soľ rovnomerne ochutili jednotlivé kúsky. Dáme piecť do rúry (200°C) na 8-10 minút za občasného otáčania krutónov, až kým sa neupečú do zlatohneda.
Kuracie prsia potrieme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Prudko opečieme z obidvoch strán na rozohriatom oliovom oleji.
Cesnak pretlačíme, pridáme sardely, majonézu a ocot. Všetko spolu premiešame. Ak je dresing príliš hustý, môžeme ho rozriediť ešte niekoľkými kvapkami olivového oleja.
Ugrilované kuracie prsia nakrájame na väčšie kúsky. Šalát natrháme a zmiešame s 2/3 dresingu, pridáme niekoľko kúskov mäsa, niekoľko krutónov a premiešame. Zvrchu šalát posypeme ostatnými krutónmi a kúskami mäsa a pokvapkáme zvyškom dresingu.