Orechové rezy
300 g múka polohrubá (cesto)
140 g tuk rastlinný (cesto)
60 g cukor práškový (cesto)
3 ks vaječný žĺtok (cesto)
3 ks vaječný bielok (plnka)
200 g cukor práškový (plnka)
120 g orechy vlašské (plnka)
1 ks cukor vanilkový (plnka)
citrónová kôra
džem
hodnotenie:hodnotenie: 4.25/5 4.3/5
(hlasov: 6)

Z múky, masla, žĺtkov, cukru, citrónovej kôry vypracujeme cesto, rozvaľkáme ho natenko a prenesieme na plech, ktorý predtým potrieme maslom a vysypeme múkou.

Upečieme do zlatista. Pred dokončením vyberieme z rúry, potrieme marhuľovým džemom a plnkou, ktorú musíme mať pripravenú.

 

Plnka:

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor, dobre rozšľaháme a nakoniec pridáme mleté orechy a vanilkový cukor.

 

Múčnik opäť vložíme do rúry a necháme dopiecť. Vychladnutý nakrájame na úhľadné rezy.