recepty hľadaj top10
Ostatné mäsité jedlá
Plnená paprika

pridal: Stanley-06.06.2009

suroviny

500g bravčové pliecko
150g ryža
1ks vajce
čierne korenie mleté
soľ
6-8ks paprika zelená
paradajkový pretlak
cukor kryštálový
olej
múka hladká

postup

Mäso zomelieme a zmiešame s polomäkkou podusenou ryžou a jedným vajíčkom. Pridáme korenie a soľ. Papriky poumývame a vyberieme stred. Naplníme ich mäsovou plnkou. Zo zvyšku plnky urobíme guľky, ktoré obalíme v hladkej múke. Vložíme ich postupne do paradajkovej omáčky (najprv papriky a potom guľky) a dusíme do mäkka cca 1-1,5 hod.

 

Príprava omáčky:

Na oleji urobíme svetlú zápražku (z oleja a múky), ktorú zalejeme paradajkovou šťavou alebo pretlakom rozriedeným vodou. Omáčku dochutíme soľou a nakoniec cukrom.

 

Podávame s varenými zemiakmi.