recepty hľadaj top10
Cestoviny
Cestoviny s listovým špenátom a vlašskými orechami

pridal: AntiBarbie-15.03.2010

suroviny

cestoviny (najlepšie Farfalle - motýliky alebo Fusilli - skrutky)
slanina s mäsom (oravská)
špenát (listový čerstvý, alebo mrazený)
orechy vlašské (nasekané)
cesnak (pretlačený)
soľ

postup
Dáme variť cestoviny. Medzitým si nasekáme orechy a za stáleho premiešavania ich sprudka opražíme na suchej panvici. Keď začnú voňať, odložíme ich bokom. Slaninku nakrájame na menšie kocky, ktoré tiež dáme opražiť na rozpálenú panvicu (pod pokrievku), kým poriadne nepustí tuk. Potom k nej pridáme umyté špenátové listy a pod pokrievkou podusíme cca 2 min., kým nezmäknú. Ak použijeme mrazený listový špenát, podusíme ho (za občasného premiešania), kým sa úplne nerozpustí/ neprehreje. Pridáme pretlačený cesnak, uvarené cestoviny a orechy. Premiešame a ak je to potrebné, mierne dosolíme.